SpillPenger

Hva er valutahandel (Forex)?

Du kan bli rik på valuta. Det du må gjøre er å spekulere i endringer i valutakursene, og kjøpe og selge valuta på riktig tidspunkt.

Det er enkelt og billig å handle. Her får du en rask innføring.

Valuta er et middel for betaling. Det kan brukes av ett eller flere land. I Norge har vi norske kroner, i Japan har de Yen, og i England har de britiske pund.

Valutahandel er ikke så vanskelig som folk skal ha det til. Det er faktisk veldig enkelt å åpne en valutakonto og begynne å handle valuta.

Du tjener penger på å kjøpe billig og selge for mer. Kjøp for eksempel dollar når den er billig, og selg når den har gått opp i verdi. Du kan bruke alle andre valuta til å kjøpe dollar. For eksempl kan du kjøpe dollar med dine egne norske kroner.

Hvordan begynne med handel

Valutahandel gjør det mulig å tjene stort. Selv om valutakursene ikke beveger så mye på seg, er det mulig å drive med “giring” – altså en form for belånt investering – for å tjene mer penger. Normalt vil dette bety ekstrem risiko, men gode systemer kan begrense risikoen. Du kan selvfølgelig også tape penger fort på giring, men det er en del av spillet.

Ofte kan valutakursene gå opp eller ned så mye som 2% i løpet av en dag. Det betyr at din investering kan dobles. Normalt, ved en investering på 100.000 kroner ville du tjent 2.000 kroner. Men har du giring på 100 ganger, vil du tjene 200% og dette gir deg en dobling, slik at din investering har vokst til 200.000 kroner.

Eksempelet over viser hvor lukurativt giring kan være når investeringen går din vei. På et lite øyeblikk kan man doble hele sin formue, om man er villig til å ta risikoen.

img-06